Upptäck Gammelskogen är en serie skogskurser som arrangeras av Naturskyddsföreningen i Norrbotten. 2021 genomfördes projektet i alla länets 14 kommuner med över 250 deltagare. I år samarbetar Naturskyddsföreningen med Fältbiologerna i Norrbotten. 2022 års kurser kommer att äga rum i 8 av länets kommuner, och rikta sig personer under 26 år. Kurserna är öppna för alla, det är kostnadsfritt att delta och en behöver inte vara medlem i Naturskyddsföreningen. Inga förkunskaper behövds.

Varje kurs är en heldag och genomförs ute i skogen. Vi bjuder på lunch och fika. En kursledare kommer att berätta om skogen, olika arter samt vad en inventering är och hur det fungerar.

De orter som kurserna kommer att äga rum i är:
Kiruna, Jokkmokk, Arjeplog, Kalix, Haparanda, Boden, Gällivare och Pajala.

Så är du nyfiken på skog och vill lära dig mer? Kanske hitta ny skyddsvärd skog eller bara bra svampställen? Häng med! Anmälan släpps inom kort!

Några röster från Upptäck Gammelskogen 2021:

”Suverän kursledare, bra på att berätta om historik, bränder, avläsning av skogen, tickor o mm. Trevlig grupp med varierande kunskaper b.la om istid, svamp o fåglar. Klart bra o givande kurs.”

”Mycket engagerad och inspirerande lärare. Bra blandning av fakta, kunskap och filosofi och rekreation. Bra med tillgängligt utflyktsmål.”

”Att se skog på ett för mig nytt sätt. Jag ville lära mig mer om arter och det fick jag verkligen! En sån här kurs borde fler få gå för det man känner till bryr man sig om. Tyckte även om att det var lite teori inför exkursionerna.”

Projektledare och kontaktperson för Upptäck Gammelskogen 2022 är Mollie Lannebo, 0738457600, mollie.lannebo@naturskyddsforeningen.se .