Ungefär 10 procent naturskogar finns kvar i Sverige.

Naturskyddsföerningen vill vi folkbilda och stå upp för den lilla skog som finns kvar!

Under 2022 har Upptäck Gammelskogen genomfört en serie skogskurser som anordnade av Naturskyddsföreningen i Norrbotten, inansierade av en donation från Meta. Kurserna har ägt rum i 8 olika kommuner.

LÄS MER HÄR:

Pajala 10 juli – genomförd
Boden 6 augusti – genomförd
Haparanda 7 augusti – genomförd
Kalix 13 augusti – genomförd
Jokkmokk 21 augusti – genomförd
Arjeplog 27 augusti – genomförd
Kiruna 3 september – genomförd
Gällivare 10 september
– fullbokad

Kurserna leddes av

Helena Björnström – Pajala
Marie Karlsson – Boden, Haparanda och Kalix
Sebastian Kirppu – Jokkmokk och Arjeplog
Per-Erik Mukka – Kiruna
Aron Dynesius – Gällivare

Du hittar mer information om kursledarna under varje specifik kurslänk.

Upptäck Gammelskogen var en serie skogskurser som arrangerades av Naturskyddsföreningen i Norrbotten. 2021 genomfördes projektet i alla länets 14 kommuner med över 250 deltagare. I år samarbetar Naturskyddsföreningen med Fältbiologerna och Studiefrämjandet.

Några röster från Upptäck Gammelskogen 2021:

”Suverän kursledare, bra på att berätta om historik, bränder, avläsning av skogen, tickor o mm. Trevlig grupp med varierande kunskaper b.la om istid, svamp o fåglar. Klart bra o givande kurs.”

”Mycket engagerad och inspirerande lärare. Bra blandning av fakta, kunskap och filosofi och rekreation. Bra med tillgängligt utflyktsmål.”

”Att se skog på ett för mig nytt sätt. Jag ville lära mig mer om arter och det fick jag verkligen! En sån här kurs borde fler få gå för det man känner till bryr man sig om. Tyckte även om att det var lite teori inför exkursionerna.”

Projektledare och kontaktperson för Upptäck Gammelskogen 2022 är Mollie Lannebo, 0738457600, mollie.lannebo@naturskyddsforeningen.se .