Nu är projektet Upptäck Gammelskogen genomfört och avslutat.

Vi har genomfört 8 kurser i 8 kommuner i Norrbotten: Pajala, Haparanda, Kalix, Boden, Arjeplog, Jokkmokk, Kiruna och Gällivare. Vi har fått med oss totalt 72 deltagare. Detta är ett lägre antal än förra året, men vi har inte haft lika många kurser eller samma budget som i fjol. Varje kurs har inneburit en heldag i skogen med en kursledare som berättar om skogen, dess invånare, biologisk mångfald och skogens påverkan på klimatet.

Av de personer som svarat på utvärderingen om kursen har en överväldigande majoritet gett kursen 5 poäng av 5, vilket vi är väldigt glada och tacksamma för. Några röster om kurserna och kursledarna:

”Entusiasmen strålade, nya upptäckter, passionerad, engagerad, väckte nyfikenhet hos mig.”

”Verkligen en tänkvärd toppendag”

”Marie är som en gigantisk kunskapsbok och oerhört ödmjuk inför naturen

”Varierande naturtyper vilket gav möjlighet se ett flertal olika arter, reservatet var även mycket lättillgängligt.”

”vi kunde se så många hotade arter. det kändes som en djungel ;)”

”En mycket givande dag som inspirerade till egna exkursioner i hemmaskogarna.”

”Fantastisk urskogsmiljö!”

”Roligt med hög kvalitet på guidning. Jag vill gärna få information om framtida evenemang”

Trevlig, intressant och lärorik dag skogen. Tack!”

”Jag önskar bara att det kunde var mer utflykter! Älskade det! Stort tack!”

”Det var ett vackert och intressant ställe med många olika typ av svamp att upptäcka.”

Vi är så glada för dessa ord och hoppas att vi ökat intresse, inspirerat eller sått ett frö för skogsintresse för deltagarna. Vi hoppas ha kunnat förmedla och spridit information och kunskap om hur viktig skogen är för oss, vår biologiska mångfald och vårt klimat. Vi hoppas att vi alla ska hjälpas åt att bevara våra älskade naturskogar och stå upp för vår natur.

Stort tack till alla deltagare som varit med och upptäckt gammelskogen med oss!

Stort tack vill vi ge till Fältbiologerna som hjälpt till med ekonomiskt bidrag, marknadsföring och spridning av projektet. Även kretsarna i Norr- och Västerbotten ska ha tack för spridning och marknadsföring.

Vi vill också tacka Maria J Johansson och Studiefrämjandet i Norrbotten för fint samarbete. Stort tack till Annica Löfling och Shema Mohamad på organisationen Hej Främling! som följde med oss på kursen i Boden.

Tack till kursledare Helena Björnström (Pajala), Marie Karlsson (Haparanda, Kalix och Boden), Sebastian Kirppu (Jokkmokk och Arjeplog), Per-Erik Mukka (Kiruna) samt Aron Dynesius (Gällivare).

Tack också till Johanna Nilsson, Urpo Taskinen, Evelina Nyström, Linda Strandenhed, Kristina Berglund, Marcus Lidström, Dieke Sörlin, Maj Aspebo, Marie Pettersson och Caroline Goetze för hjälp och samarbete.

Och så, sist men inte minst, stort tack till Meta för finansieringen!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *