Vi genomförde denna digitala skogsträff via Zoom och hade 78 deltagare, tre föreläsare. Projektledare Linda Strandenhed var seminarieledare.

Digital Skogsträff 2 16/11 kl. 19:00 – 21:00

Samernas situation och samarbete i skogsfrågan – Brita Stina Sjaggo

Brita Stina Sjaggo är renskötare från Luokta-Mávas sameby utanför Arjeplog. Hon berättade om hur renskötande samer påverkas av skogsbruket och om hur miljörörelsen och samebyarna kan samverka kring skogen.

Marie Karlsson – Skog eller Oskog? – samtal kring skogen

Marie Karlsson ledde ett samtal kring sitt pågående konstprojekt om skogen. Marie Karlsson är konstnär, slöjdare och en erfaren kursledare som brinner för att bevara gammelskog och för ett varsammare skogsbruk.

Frédéric Forsmark – Hur skyddas en skog?

Frédéric Forsmark är biolog och skogsekolog med mer än 20 års erfarenhet av naturskydd och skoglig naturvård. Frédéric berättade om hur naturskyddet fungerar i praktiken och vilka vägar du kan gå om du vill att en värdefull skog ska bli skyddad.

Engagera dig i skogsfrågor i Norrbotten!

Skogsgruppen för Naturskyddsföreningen i Norrbotten presenterade sin verksamhet och berättade mer om hur du kan engagera dig i Norrbotten.

Det här var den andra i en serie av två digitala skogsträffar. Den första träffen var den 10/11 2021 kl. 19:00 – 21:00.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna och de digitala skogsträffarna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *