Vi genomförde denna digitala skogsträff via Zoom och hade 120 deltagare, tre föreläsare. Projektledare Linda Strandenhed var seminarieledare.

Digital Skogsträff 1 10/11 kl. 19:00 – 21:00

Vad händer med skogen? – Malin Sahlin
 
Naturskyddsföreningens skogsexpert Malin Sahlin gav oss kontext till den pågående skogsdebatten. Vilka är stridsfrågorna och vad händer just nu? Vad gör Naturskyddsföreningen när det gäller skogen?

Skogen & Klimatet – Amanda Tas

Hur hänger skogen och klimatet ihop? Amanda Tas är miljövetare och ideell naturvårdare. Hon har bland annat arbetat som forskningsassistent, naturumsinformatör och skogsinventerare.

Hyggesfritt och Naturnära skogsbruk – Lars Andersson

Kan vi ha ett skogsbruk som inte förstör skogen? Lars Andersson från Luleå Naturskyddsförenings arbetsgrupp för skogsbruk utan hyggen berättade om andra skogsbrukssätt än trakthyggesbruket.

Det här var den första i en serie av två digitala skogsträffar. Nästa träff hölls den 16/11 2021 kl. 19:00 – 21:00.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna och de digitala skogsträffarna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *