Kursdeltagarna i Upptäck Gammelskogen i Pajala träffades under en helg, start med digital teorikväll via Zoom på fredag 27/8 samt två exkursionsdagar i skogarna runt Pajala den 28 – 29 augusti. Det var totalt 15 deltagare plus ledare.

Kursen leddes av Frédéric Forsmark. Frédéric har mycket lång erfarenhet av att arbeta med skogsfrågor och inventering och av att verka som kursledare. Biträdande kursledare var Mats Bodmark och Tore Perttu från Naturskyddsföreningen i Pajala. Deltagarna besökte Natura 2000-området Manalainen och naturreservatet Suorsapakka.

Bilderna från exkursionerna här nedan är tagna av Frédéric Forsmark.

Bilderna från exkursionerna här nedan är tagna av Roger Malmberg.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna genomfördes med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Vill du veta mer om skog och skogsfrågor i Pajala? Ta kontakt med Naturskyddsföreningen i Pajala: https://pajala.naturskyddsforeningen.se/

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *