Kursdeltagarna hade en teorikväll via Zoom på torsdag 26/8 kl. 19:00 – 21:00 samt två exkursionsdagar i skogarna runt Piteå den 28 – 29 augusti 2021. De besökte Naturreservat Ludenhatten på lördagen och Degerberget på söndagen. Se kursledare Amanda Tas rapport bifogad längre ner på sidan. Det var totalt 15 deltagare och två ledare som deltog i kursen.

Kursen leddes av Amanda Tas, med hjälp av Maud Söderholm Häll från Naturskyddsföreningen i Piteå. Niklas Johansson från Naturskyddsföreningen i Piteå hjälpte också till. Amanda Tas är miljövetare och ideell naturvårdare. Hon har varit aktiv inom miljörörelsen de senaste 20 åren och har bland annat arbetat som forskningsassistent, naturumsinformatör och skogsinventerare.

Foton: Amanda Tas

Exkursionsberättelse av kursledare Amanda Tas:

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna genomfördes med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Vill du veta mer om skog och skogsfrågor i Piteå? Ta kontakt med Naturskyddsföreningen i Piteå: https://pitea.naturskyddsforeningen.se/

Bild: Christian Åslund/Naturskyddsföreningen


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *