Den 28 – 29 augusti 2021 gick Upptäck Gammelskogen av stapeln i ett soligt Kiruna! Det var mycket stort intresse för kursen. Tack till alla som var med!

På lördagen började kursen med en teorigenomgång som hölls på Institutet för rymdfysik. Därefter besök i fin tallskog på några olika ställen längs Esrangevägen. Gruppen tog lunch vid Leppäkoski-parkeringen och vandrade sedan in i den fina tallskogen.

På söndagen forsatte de att utforska skogen runt Leppäkoski-parkeringen. Den här gången gick de neråt i höjd och tittade på granskog. Efter lunch for gruppen på en expedition längs en liten skogsbilväg för att titta på ytterligare fin granskog

Upptäck Gammelskogen i Kiruna leddes av Per-Erik Mukka och Hans Nilsson från Naturskyddsföreningen i Kiruna. Det var totalt 21 deltagare och två ledare som deltog i kursen.

Per-Erik Mukka har lång och gedigen erfarenhet inom skogsområdet och har arbetat med skoglig naturvärdesinventering i över tjugo års tid. Han arbetade under 2021 med att genomföra inventeringar för länsstyrelsen.

Foto: Hans Nilsson

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna genomfördes med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Vill du veta mer om skog och skogsfrågor i Kiruna? Ta kontakt med Naturskyddsföreningen i Kiruna: https://kiruna.naturskyddsforeningen.se/

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *