Kursen Upptäck Gammelskogen i Jokkmokk träffades regelbundet under 2021 både digitalt och fysiskt i skogen. Kursen leddes av den mycket erfarne naturvårdaren Mars Karström med hjälp av Ida Jansson, ordförande för Naturskyddsföreningen i Jokkmokk. Kursen hade totalt 14 deltagare.

Digitala träffar: Onsdag 3 mars och Onsdag 31 mars Exkursioner: Onsdag 2 juni Vuollerim hotspotmiljöer, Tisdag 31 augusti Luottåive fjällurskogsreservat granskog, Tisdag 28 september Talvatisberget tallskog

Här är bilder från en Upptäck Gammelskogen-exkursion i Vuollerim 2:a juni 2021, Fotograf: Ida Jansson.

Vill du veta mer om skog och skogsfrågor i Jokkmokk? Ta kontakt med Naturskyddsföreningen i Jokkmokk: https://jokkmokk.naturskyddsforeningen.se/

Naturskyddsföreningen i Norrbotten har bjudit in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Kurserna genomfördes med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *